Meer data voor minder geld! Data recovery
 • chip off datarecovery

 • chip off datarecovery

  chip off datarecovery  is van toepassing voor usb stick, ssd schijven, sd kaarten enz…

  In vergelijking met traditionele harde schijven, is een Solid State Drive (SSD) alleen gebouwd met elektronische componenten. Daardoor chip off data recovery voor de drive aanzienlijk robuuster, de schrijf-en leessnelheden zijn beduidend hoger en de drive is erg snel. Daarom worden SSD’s steeds vaker gebruikt in RAID en database oplossingen.

  Solid State Drive recovery (chip off datarecovery)

  Hoewel normaal gesproken een clean room laboratorium niet nodig is, moeten in ernstige gevallen de geheugenchips individueel ge-desoldeerd en uitgelezen worden met speciaal ontwikkelde hardware, dit is wat ze noemen chip off data recovery. Deze ruwe data kan vervolgens worden samengevoegd op basis van de zogenaamde ‘slijtage nivellering’ algoritmes.

  nand-datarecovery

  Hardware-encryptie bij SSD

  Het grootste probleem van chip off data recovery  bij Solid State Drives is dat in bepaalde modellen, de chipfabrikanten de gegevens standaard versleutelen. Dat merk je niet als klant/gebruiker. Door deze versleuteling of encryptie wordt de data recovery ingewikkelder, omdat de ruwe gegevens nog kunnen worden uitgelezen, maar de gegevens eerst nog moeten worden gedecodeerd.

  Solid-State Drive, meestal SSD genoemd, is een data opslagapparaat dat geïntegreerde schakelingen als geheugen heeft. Het heeft de oude elektrometricale magnetische schijven vervangen. Dit is de moderne technologie die elektronische interfaces en nieuwe I / O-interfaces gebruikt, zoals SATA, gemaakt om aan de eisen van de SSD te voldoen. Hier zijn de kenmerken:

  • Het heeft geen mechanisch bewegende delen zoals een harde schijf of floppy.
  • Deze schijven zijn beter bestand tegen trillingen en schokken.
  • Ze zijn stiller en hebben een snellere toegankelijkheid.
  • Hybride schijven zijn gemaakt met SSD en HDD om de prestatie te verbeteren.
  • chip off datarecovery
  • SSD wordt qua gegevensopslag beschouwd als betrouwbaarder dan tapes of traditionele harde schijven met zeer snel draaiende platters, omdat gegevens bij SSD in een flashgeheugen worden opgeslagen. Dataverlies, als gevolg van mechanische defecten, motorproblemen of beschadigingen aan de lees-/schrijfkoppen, is hierdoor uitgesloten.Maar er komen wel andere problemen voor bij SSD’s. Veelvoorkomende defecten omvatten defecte controllerchips en beschadigingen aan de printplaat, de flashcellen of connectoren, vaak als gevolg van overspanningen.Natuurlijk blijven SSD’s ook vatbaar voor gegevensverlies na menselijke fouten, computervirussen of softwarefouten.
  • klik hier voor meer info

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren